Aloa 28 is een heerlijke boot

Aloa 28: Een heerlijke boot, dat zien we al bij aankomst

De dag is aangebroken! We gaan eindelijk zeilen in het Corfu gebied. Moe van een behoorlijke vroege vlucht komen we aan op Gouvia Marina. Samen met mijn partner hebben we een Aloa 28 geboekt. Een heerlijke boot, dat zien we gelijk al bij aankomst. We worden hartelijk ontvangen door het OCC kantoor op de marina en de crew legt ons uitstekend uit hoe de boot werkt en waar we alles kunnen vinden.

Op de zondag varen als eerste naar het noordwesten van Corfu: Ay Stefanos. We hebben geluk want er steekt al een lekker windje op. Met de wind in de zeilen en een heerlijk zonnetje komen we aan bij Ay Stefanos. We willen eerst gaan ankeren maar besluiten toch om aan de wal te gaan liggen.  Het allerleukste van de Aloa is dat je overal tussen past en tussen komt.

Maandag varen we helemaal naar het zuidelijkste puntje van Corfu: Petriti. Vanaf het water heb je een goed uitzicht op Corfu stad en dus besluiten we om dicht langs de kust van Corfu langs de stad te zeilen. In Petriti liggen we op amper 3m diepte, heerlijk voor anker. Omdat we al wat contacten hadden gemaakt, zwemmen we naar een andere boot waar we een gezellig wijntje drinken met de familie.

Op dinsdag en woensdag liggen we in twee baaien op het eiland Paxos: Lakka en Mongonissi. In Lakka liggen we in een heerlijk blauwe baai voor anker en genieten we van het kleine dorpje en kunnen we uit de potten kiezen in de keuken wat we die avond willen eten. In Mongonissi eten we eerst gezellig met het hele flottielje en daarna hebben we onze dansschoenen aangetrokken, Mongonissi staat namelijk bekend om het Griekse dansen!

Donderdag varen we naar BBQ-bay. In deze baai liggen we alleen met het flottielje en er is verder niks te vinden. Je kunt er allerlei watersporten doen en in de avond wordt er gebarbecued. Het is helaas alweer vrijdag en dus tijd om terug te varen naar Gouvia Marina. We sluiten de heerlijke week af met het hele flottielje in een lekker restaurant vlak bij Gouvia Marina met een ijskoude Mythos, yamas!

Sanne en Ricardo

Sanne en Ricardo op de Aloa 28

Gerelateerde artikelen

Onze gehuurde Bavaria 37, de Jesse

Een week in een flottielje bij Corfu

Ons plan: één week zeilen en één week een auto te huren om het eiland te verkennen. Lees meer.

Two Rock Bay

De wind is geweldig en precies uit de juiste richting

Van al onze zeilreizen houd ik een reisverslag bij. Altijd handig om terug te lezen. Lees meer.

Assos, Kefalonia

Assos: Parel van Kefalonia

Al 30 jaar brengen wij vele zomers door in Griekenland. Het ultieme vakantieland, zeker op het water. Lees meer.