Bijzondere flottielje naar Amvrakikos

Bijzondere tweeweekse flottielje naar Amvrakikos in 2019

Van 15-29 juni hebben we een speciale 2-weekse flottielje gepland vanaf Corfu.  We varen het prachtige nationaal park van Amvrakikos, de binnenzee bij Preveza, op en bezoeken een aantal culturele bezienswaardigheden. Zie hieronder de route zoals we die nu voor ogen hebben. Hier kan gedurende de reis vanwege onvoorziene omstandigheden van afgeweken worden.

1. Zondag: Gouvia – Petriti

2. Maandag: Petriti – Mourtos Sivota

Dodoni
Dodoni is het orakel waar priesters de toekomst voorspelden. Het is het oudste heiligdom van Griekenland uit 2000 v Chr.  De priesters luisterden naar het geruis van de wind in de beroemde eikenboom van Zeus, het geluid van tegen elkaar aan schommelende ketels en het gekoer van heilige duiven. Dodoni heeft een prachtig theater dat plaats bood aan 18.000 bezoekers, het grootste theater van Griekenland.

3. Dinsdag: Mourtos Sivota – Lakka
4. Woensdag: Lakka – Mongonissi
5. Donderdag: Mongonissi – Ormos Fanari, Archeon

Nekromanteio
Nekromanteio is het dodenorakel bij de rivier Acheron bij het plaatsje Mesopotamos (=tussen 2 rivieren). Het was een oude Griekse tempel gewijd aan Hades, de god van de onderwereld. Vanaf hier zouden de overledenen het dodenrijk binnengaan en de levenden zouden op dit punt met de doden in contact kunnen komen.

6. Vrijdag: Ormos Fanari  – Preveza

Preveza
Preveza is de hoofdstad van het district Epirus en heeft 20.000 inwoners.  Preveza heeft vele smalle straatjes, winkels en gezellige taverna’s.

7. Zaterdag: Preveza – Menidi

Het nationaal park van Amvrakikos bevindt zich in de binnenzee bij Preveza. De kans is groot dat je hier dolfijnen en of zeeschildpadden ziet. Dit prachtige gebied is nog nauwelijks ontdekt door de zeiler en is nu dan ook nog bijzonder rustig.

8. Zondag: Menidi – Vonitsa
9. Maandag: Vonitsa – Ligia
10. Dinsdag: Ligia – Parga
11. Woensdag: Parga – Plateria
12. Donderdag: Plateria – Sagiada
13. Vrijdag: Sagiada – Gouvia

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas

Boeken