Reizen naar Griekenland

Griekenland heeft een geel reisadvies. Iedereen vanaf 12 jaar moet ongeacht het vervoermiddel, een Digitaal Corona Certificaat kunnen tonen voor de terugreis naar Nederland. Dit kan zijn:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd. De laatst prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
 • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.
 • Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.
 • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland.
 • Daarnaast geldt het dringende advies van Nederlandse overheid voor iedereen die reist met een negatief testbewijs, om bij thuiskomst je op dag 2 en 5 te laten testen. Dit geldt niet als je volledig bent gevaccineerd of bent hersteld van Covid.

In Griekenland is het op meerdere plekken mogelijk om te testen. De basis in Griekenland en/of de flottieljeleiding zal hierin adviseren en assisteren en er zal op de route rekening mee gehouden worden.

De voorwaarden voor het afreizen naar Griekenland op dit moment zijn:

 • Een PLF-formulier moet ten minste 24 uur voor vertrek ingevuld worden.
 • Elke reiziger (vanaf 12 jaar) die naar Griekenland komt moet in het bezit zijn van een negatieve snel (antigeen)test niet ouder dan 48 uur,
 • OF een negatief PCR-certificaat dat niet ouder is dan 72 uur.
 • OF in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs in het Engels. De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst ook een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Let op: de laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor vertrek ontvangen zijn.
 • OF als je een bewijs van herstel van COVID-19 kunt laten zien. Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test, deze is dan 180 dagen geldig; m
 • Het ‘Protocol for Arrivals in Greece’ is hier te lezen.
 • Check zeer regelmatig het reisadvies en download de Reisapp van Buitenlandse Zaken voor de laatste updates.
 • Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

Handige websites:

Boekingsvoorwaarden

We begrijpen heel goed dat het spannend is om een reis te boeken in tijden van Corona. Daarom hanteert OCC Yachting versoepelde boekingsvoorwaarden voor haar reizen in 2022, deze voorwaarden zijn hier te lezen.

Goed om te weten

Varen over de Ionische wateren is genieten van vrijheid, frisse lucht en heerlijk weer. Mocht je twijfelen of een vaarvakantie voor komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s Nachts slaap je altijd met de luiken open, hierdoor is er altijd een goede ventilatie in de boot. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Bekijk onze website en geniet alvast van de voorpret.

Contact

Voor beschikbaarheid kan je contact met ons opnemen per:

email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Inspiratieblogs

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees hier mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Om het aantal besmettingen in Griekenland op verschillende plekken te zien, kan je op de volgende site kijken; https://coronavirus.pineza.eu/. Op de Grieks/Nederlandse nieuwssite Parakalo vind je het laatste nieuws omtrent Corona.

Abonneren op onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas