Reisupdate Griekenland

Update 9 juli

Vanaf 1 juli 2020 zijn alle regionale luchthavens in Griekenland weer open en worden alle directe vluchten, zonder restricties, toegestaan. Op de luchthavens in Griekenland worden er dan alleen nog maar steekproefsgewijs corona testen gedaan. Je mag de uitslag op je eigen accommodatie afwachten en zal naar verwachting binnen 24 uur gemeld worden. Ben je negatief getest, dan geldt er uiteraard geen quarantaine en ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Dit alles is ter bescherming van u zelf en andere reizigers. Vanaf 1 juli geldt ook code geel voor Griekenland.

PLF Form

De Griekse overheid wil graag vooraf weten wie naar Griekenland reist en wanneer. Ze hebben hiervoor online het Passenger Locator Form (PLF) beschikbaar gemaakt en deze dien je uiterlijk 24 uur voor je vertrek te hebben ingevuld. Het is Engelstalig en wijst zich grotendeels vanzelf. Leg alvast je vluchtgegevens, je paspoort of identiteitskaart, de adresgegevens van je accommodatie in Griekenland en dat van een contactpersoon in Nederland tijdens je verblijf in Griekenland klaar. Je kunt maximaal twee verblijven invoeren in Griekenland en kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen formulier in te vullen. Je kunt ze aan het einde van het formulier toevoegen bij een volwassene. Hier vind je online het Passenger Locator Form

Voor onze gasten geldt het volgende adres:

CORFU
Select region:  Ipeiros
Select Entry point: Corfu 
Adres: Gouvia,  OCC Yachting,  Marina Gouvia,  Postal code 491 00.
Street: JVW3+F5
PREVEZA, LEFKAS
Select region,  Ipeiros
Select Entry point : Aktio
Adres:  Preveza,  OCC Yachting , Marina  Preveza,  Postal  481 00
Street: XQ64+6J
 LEFKAS MARINA
Select region,  Ipeiros
Select Entry point : Aktio
Adres: MG Yachts, Lefkas Marina,  Postal 311 00
Street: RPJ6+2Q

Let Op:

Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mailbevestiging zonder  QR-code  De qr-codes worden in een aparte e-mail verzonden. Wegens de enorme hoeveelheid aanvragen kan dit even duren. Mochten de reizigers kort voor vertrek geen qr-code ontvangen hebben, dan moeten ze de bevestiging van het e-mailbericht printen en meenemen, dat is dan voldoende.

De protocollen voor passagiers en reizigers die met vliegtuig, auto of boot aankomen lijken erg op elkaar. Op het vliegveld bijvoorbeeld worden de passagiers naar de plek op de luchthaven geleid waar het screeningpersoneel zich bevindt. Hier wordt dan de unieke QR-code gecontroleerd die elke passagier op het scherm van hun mobiele telefoon heeft of op een afgedrukt QR-formulier. De passagiers moeten op het het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Vluchten

Transavia heeft aangegeven om vanaf 15 juni stap voor stap weer te beginnen met vliegen. Vanaf 2 juli start Transavia weer met vluchten naar Corfu en Preveza (Lefkas) . Lees hier welke maatregelen Transavia neemt om passagiers en medewerkers zo veilig mogelijk te vervoeren.

Versoepelde maatregelen

Griekenland heeft goed grip op de verspreiding van het coronavirus. Voor het gehele land gold vanaf 23 maart een totale lockdown en een inreisbeperking voor reizigers vanuit het buitenland. Hotels en seizoensgebonden accommodaties zijn gesloten. Die strenge maatregelen hebben ertoe geleid dat de verspreiding beperkt is gebleven. Er zijn slechts 3108 bevestigde besmettingen en tot nu toe zijn er maar 183 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Op dit moment komen daar niet meer dan 10 nieuwe besmettingen per dag bij.

Vanaf 4 mei zijn de maatregelen versoepeld, de Grieken kunnen weer onbeperkt naar buiten met als regel 1.5 meter afstand te houden. De stranden zijn weer geopend en vanaf 25 mei  mag er weer gevaren worden en zijn alle winkels en de horeca met een buitenterras onder bepaalde voorwaarden weer open; de tafels niet te dicht bij elkaar en maximaal 4 tot 6 personen aan een tafel. Er zal regelmatig geëvalueerd worden over de versoepelingsregels.

Goed om te weten

Mocht je twijfelen of een vaarvakantie komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s nachts slaap je altijd met de luiken open, hierdoor is er altijd een goede ventilatie in de boot.  Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Wij maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen wij hier extra aandacht aan besteden.

Gezond familiebedrijf

Graag willen wij benadrukken dat OCC Yachting  al 44 jaar bestaat en al die jaren een gezond familiebedrijf is met een eigen goed onderhouden vloot. We maken ons dan ook geen zorgen over de toekomst van het bedrijf en we gaan ervan uit dat we nog decennia lang prachtige vaarvakanties organiseren.

Wij zijn heel erg blij dat vanaf 1 juli de toeristen weer welkom zijn in Griekenland. Heerlijk om eindelijk het seizoen te starten. We gaan er voor zorgen dat iedereen kan ontspannen en genieten van een heerlijke vaarvakantie op de Ionische wateren.

Heeft u vragen over uw boeking, neem dan bij voorkeur contact met ons op per email.

Voor iedereen… stay cool en keep safe!

Menno Broodwinner – eigenaar OCC Yachting.

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas