Update reizen naar Griekenland

Update 08/09:

Het reisadvies voor alle Griekse eilanden is per 8 september code oranje geworden, dit is een besluit van het  Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor het vaste land geldt nog steeds code geel. Het aantal besmettingen in Griekenland is nog steeds zeer laag,veruit de meeste besmettingen vinden plaats in Attica, het gebied in en rondom Athene. In het Ionisch gebied, Corfu en Lefkas, zijn de aantallen te verwaarlozen. Het is daarom voor ons ook onduidelijk waarom alle Griekse eilanden code oranje hebben gekregen, vele kleine eilanden hebben helemaal geen Corona besmettingen gehad.

Onze basis in het Lefkasgebied is in Preveza en dat ligt op het vaste land. Hierdoor kun je gewoon naar Griekenland afreizen. Onze boten liggen in Preveza Marina, vanuit daar maken we normaal gezien een tocht langs verschillende eilandjes en plaatsjes op het vaste land. We zullen nu de route aanpassen en alleen plaatsjes en baaitjes op het vaste land aandoen. Als je bareboat vaart neem dan contact met ons op voor leuke tips.

Corfu is wel code oranje geworden.

Om het aantal besmettingen in Griekenland op verschillende plekken te zien, kan je op de volgende site kijken; https://coronavirus.pineza.eu/. Op de Grieks/Nederlandse nieuwssite Parakalo vind je het laatste nieuws omtrent Corona.

Update 28/08: Vanaf 1 september zijn Nederlanders niet meer verplicht om zich te laten testen voor vertrek naar Griekenland. Je moet nog wel het PLF formulier uiterlijk 24 uur voor vertrek invullen.

PLF formulier

In verband met ieders veiligheid, zowel van de reizigers als de lokale bevolking, heeft Griekenland voorzorgsmaatregelen genomen omtrent het corona virus.  voor vertrek moet je het  zogenoemde PLF formulier invullen. Dit formulier dient uiterlijk 24 uur voor je vertrek ingevuld te zijn. Een algoritme berekent welke reiziger getest zal worden bij aankomst op de luchthaven. Indien er een covid 19-test wordt afgenomen dan mag je het resultaat bij je eigen accommodatie afwachten, het testresultaat zal naar verwachting binnen 24 uur beschikbaar zijn. Gedurende die tijd wordt de reiziger geadviseerd om extra goed sociale afstand te houden. Alleen positief geteste passagiers krijgen een bericht.  Het formulier is Engelstalig en wijst zich grotendeels vanzelf. Op het niet hebben van een ingevuld formulier kunnen hoge boetes staan of de toegang tot het land kan geweigerd worden.
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier:
Leg alvast je vluchtgegevens, je paspoort of identiteitskaart, de adresgegevens van je accommodatie in Griekenland en dat van een contactpersoon in Nederland tijdens je verblijf in Griekenland klaar. Je kunt maximaal twee verblijven invoeren in Griekenland en kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen formulier in te vullen. Je kunt ze aan het einde van het formulier toevoegen bij een volwassene.
Op onderstaande link kan je het formulier invullen:
Je moet jezelf registreren voordat je het formulier verder kan invullen.
Voor onze gasten geldt het volgende adres:
CORFU
Select region:  Ipeiros
Select Entry point: Corfu
Adres: Gouvia,  OCC Yachting,  Marina Gouvia,  Postal code 491 00
Street: JVW3+F5
 
PREVEZA, LEFKAS
Select region,  Ipeiros
Select Entry point : Aktio
Adres:  Preveza,  OCC Yachting , Marina  Preveza,  Postal  481 00
Street: XQ64+6J
 
LEFKAS MARINA
Select region,  Ipeiros
Select Entry point : Aktio
Adres: MG Yachts, Lefkas Marina,  Postal 311 00
Street: RPJ6+2Q

Let op:

Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mailbevestiging zonder QR-code. De QR-codes worden in een aparte e-mail verzonden. Is je vluchtnummer gewijzigd dan is het verstandig om het formulier opnieuw in te vullen.
– Je ontvangt de QR code rond middernacht op de dag van vertrek.
– Het is niet mogelijk om binnen de 24 uur voor vertrek het formulier nog in te vullen.
– Indien je op tijd het formulier ingevuld hebt en je ontvangt geen QR code, dan kan je met de bevestigingsmail de reis maken.
Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om het formulier in te vullen. Heb je problemen bij het laden van het PLF formulier, probeer de website dan te openen in een andere browser. 

Een handige website voor het reizen naar Griekenland is Nederland Wereldwijd, hier staat altijd de meest actuele informatie van een land.

Heeft u vragen over uw boeking, neem dan bij voorkeur contact met ons op per email.

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas