Vakantie in Griekenland en het Coronavirus

Update 31 maart

Transavia annuleert vluchten tot en met 6 mei.

Steeds meer landen stellen vanwege het coronavirus toegangsbeperkingen in. Ook is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken om alleen naar het buitenland te reizen als dit noodzakelijk is. Daarom hebben we besloten om alle vluchten van en naar Nederland t/m 6 mei te annuleren. Is je heenvlucht voor 7 mei en je terugvlucht daarna, dan wordt je hele boeking geannuleerd. De hoofdboeker ontvangt hierover een e-mail.

Na 6 mei
Het kabinet kondigde op 23 maart nieuwe maatregelen in Nederland aan. Vooralsnog hebben deze geen gevolg voor onze vluchten, maar het is mogelijk dat we ook vluchten na 6 mei moeten annuleren. We volgen daarvoor het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereld Gezondsheidsorganisatie. Als je nu een ticket boekt na 6 mei, kan het zijn dat we je vlucht annuleren. In dat geval ontvang je hierover een e-mail. Je krijgt dan een voucher waarmee je later voor hetzelfde bedrag een nieuw ticket kunt boeken.

Update 20 maart

De regering van Griekenland heeft zondag 15 maart besloten een tijdelijk verbod op accommodaties voor toeristen tot 30 april op te leggen vanwege het Corona virus. De Griekse regering heeft deze maatregel genomen en bekend gemaakt in een officieel persbericht. De maatregel is geldig in heel Griekenland en wordt genomen om verspreiding het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Hotels, resorts en appartementen die al geopend zijn in Griekenland, sluiten per 23 maart tot eind april.

Dinsdag 17 maart is voor de hele wereld code oranje afgegeven, in ieder geval tot 6 april. Dat betekent dat er op dit moment niet gereisd mag worden, alleen zeer noodzakelijke reizen.

De klanten die vertrekken op 18 en 25 april hebben wij inmiddels een email verzonden met daarin verschillende mogelijkheden tot omboeken. Dit omdat er tot 30 april een tijdelijk verbod is op alle accommodaties voor toeristen.

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over de reeds geboekte zeilvakanties. Op dit moment is er geen negatief reisadvies of beperking voor de maand mei en verder. Uiteraard blijven wij het op de voet volgen hoe de Corona crisis zich verder ontwikkelt. Wij gaan er dan ook vanuit dat u de rest van het seizoen kan ontspannen en genieten van een heerlijke vaarvakantie op de Ionische wateren. Zon en zee zal ons goed doen.

Heeft u vragen over uw boeking, neem dan bij voorkeur contact met ons op per email.

Voor iedereen… stay cool en keep safe!

Menno Broodwinner – eigenaar OCC Yachting.

Vakantieplannen maken tijdens de Coronacrissis

Alle ogen zijn gericht op het wel en wee van het Coronavirus. Begrijpelijk natuurlijk want de verspreiding gaat snel en heeft nu grip op de hele wereld.  Wij begrijpen ook dat sommige mensen de vakantieplannen even op de lange baan schuiven, want niemand weet hoe de situatie de komende tijd zal zijn. Ook in Griekenland wordt de situatie uiterst serieus genomen om een wijdverspreide besmetting tegen te gaan. Wij volgen de ontwikkelingen in Griekenland dan ook op de voet.

Optie mogelijkheden

We snappen dat een aantal mensen op dit moment nog huiverig zijn om een vakantie te boeken, maar het is natuurlijk wel fijn om alvast een beetje voorbij de crisis te kijken en vastgelegde vakantieplannen te hebben. Daarom bieden we de mogelijkheid om kosteloos en voor onbepaalde tijd een vrijblijvende optie op een boot te nemen. Een optie betekent dat we de datum voor je vast leggen tot het moment dat de reservering definitief wordt.  De gereserveerde boot kan ook niet online geboekt worden. De voorwaarde is wel, dat als wij een definitieve aanvraag/boeking voor deze boot krijgen, we contact met je opnemen en dat je binnen 24 uur beslist of je wel of niet  definitief wil boeken.

Wil je van de optie af of wil je deze optie omzetten naar een definitieve boeking dan horen wij dat uiteraard graag zo snel mogelijk. Vluchten kan je helaas niet in optie zetten maar er is een grote kans dat er nog voldoende vluchten zijn.

Goed om te weten

Mocht je twijfelen of een vaarvakantie komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar hoeft te zitten. Zon, buitenlucht en zee zorgen juist voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komen. De kans is dan ook groot dat je fitter en vitaler weer van boord stapt. Wij maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen wij hier extra aandacht aan besteden.

Vliegen

Wij staan achter de opmerking van KLM over de geringe besmettingskans tijdens het vliegen. De lucht wordt continue ververst waarbij verse lucht van buiten wordt aangevoerd. Dat weerlegt het idee dat wij tijdens de vlucht dezelfde lucht inademen.

Voor beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen per:
email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas