Update reizen naar Griekenland

20/04:  Griekenland zet eerste stap naar heropening toerisme: Reizigers uit de Europese Unie hoeven NIET meer verplicht 7 dagen in quarantaine na aankomst in Griekenland. Wel moeten zij gevaccineerd zijn óf een negatieve PCR-Test hebben die uiterlijk 72 uur voor aankomst is afgenomen,  een bewijs dat je immuun bent door een eerdere coronabesmetting is waarschijnlijk ook toegestaan. Het opheffen van de quarantaineregels wordt gezien als een eerste stap in aanloop naar de opening van het toerisme op 15 mei in Griekenland. De overheid wil de coronamaatregelen stap voor stap opheffen om uiteindelijk op 15 mei het land definitief te openen voor toeristen. Het streven is dat de terrassen op 3 mei weer opengaan, de avondklok wordt verschoven naar 23.00u. Met het inplannen van vaccineren van vijftig jaar en jonger willen ze in week 17 starten. De Nederlandse overheid zal naar verwachting rond 10 mei met een advies komen voor het reizen naar het buitenland vanaf 15 mei.

19/03:  De Griekse minister van Toerisme streeft ernaar om op 15 mei open te gaan voor geteste en gevaccineerde reizigers.
Met het oog op de opening van het seizoen, zal de vaccinatie van de mensen die in de toeristische sector werken prioriteit krijgen, zodra de vaccinatie van de kwetsbare groepen is voltooid. Zo snel mogelijk Covid-vrije eilanden in de Egeïsche en Ionische Zee creëren is het doel van de minister.
Vakantiegangers zullen voorlopig, net zoals vorige zomer, een Passenger Locator Form (PLF) Formulier voor vertrek moeten invullen en zal er willekeurig getest worden bij aankomst. Daarbij biedt Griekenland dit reisseizoen ook sneltests, zodat reizigers niet in quarantaine hoeven te wachten op de uitslag.

Flexibele boekingsvoorwaarden

We begrijpen heel goed dat het spannend is om een reis te boeken in tijden van Corona. Daarom hanteert OCC Yachting versoepelde boekingsvoorwaarden voor haar reizen in 2021, deze voorwaarden zijn hier te lezen.

Goed om te weten

Varen over de Ionische wateren is genieten van vrijheid, frisse lucht en heerlijk weer. Mocht je twijfelen of een vaarvakantie voor komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s Nachts slaap je altijd met de luiken open, hierdoor is er altijd een goede ventilatie in de boot. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Bekijk onze website en geniet alvast van de voorpret.

Contact

Voor beschikbaarheid kan je contact met ons opnemen per:

email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Inspiratieblogs

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees hier mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Om het aantal besmettingen in Griekenland op verschillende plekken te zien, kan je op de volgende site kijken; https://coronavirus.pineza.eu/. Op de Grieks/Nederlandse nieuwssite Parakalo vind je het laatste nieuws omtrent Corona.

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas